Tävlingsschema
Lofsdalen Freeriders Championship 6 April 2024

Observera! Informationen på denna sida uppdateras löpande. Håll gärna sidan under uppsikt då viss information kan komma att justeras som tex hållpunkter och tider.

Behöver du hyra Tranciver / Lavinsändare?

Det är tranciverkrav på tävlingen. Har du inte någon kan du hyra via www.outdoorbuddies.se. Då skickar de trancivern direkt till oss i Lofsdalen, så slipper du logistiken. Men du behöver hyra den själv före den 28/3, samt använda koden: 5ZXYGA6E

Viktig info angående betalning på fjället!

Det finns ingen mobiltäckning i tävlingsområdet. Därmed fungerar inte digitala betallösningar som tex Swish. Om du vill handla tex mat och dryck, så kommer du behöva kontanter. Ta gärna med dig mindre valörer för enkelhetens skull. Det kan gå att ta ut kontanter på ICA i byn men för säkerhetsskull är det bäst är att ta med sig kontanter hemifrån.

Fredag 5/4

18.00-20.00
Registrering och hämtning av BIB/startnummer på Lofsdalens Fjällhotell.
För tävlande som anländer innan tävlingsdagen.

Lördag 6/4

08:15
Registrering och hämtning av BIB/startnummer utanför Karins Sportbod.
För tävlande som anländer på tävlingsdagen.
09.00
Transport till tävlingsområdet
Transport med bandvagnar från Karins Sportbod nere i byn. De första bandvagnarna börjar åka upp mot tävlingsområdet. Klockan 09.00 åker de tävlande (med eventuellt en medföljande förälder/coach). När alla tävlande kommit upp till tävlingsområdet kommer det att finnas möjlighet för anhöriga och publik att tolka upp med bandvagnarna. Kostnad för anhöriga och publik att tolka med bandvagn är 100kr/person. Man behöver alltså vara skid- eller snowboardburen för att kunna komma upp till området. Vi har möjlighet att transportera upp ett litet antal personer utan skidor/snowboard, men då kommer man behöva gå ner genom passet (ca 200-300 m), detsamma gäller efter tävlingen.
För de som kommer ta sig sig upp till tävlingsområdet med egen skoter, måste parkera skotern vid Hångtjärn och sedan ta en liten skön promenad in till tävlingsområdet. Det råder skoterförbud i hela tävlingsområdet, då vi lånar området av modernatur och Kopparfors Skogar, så ser vi till att respektera det.
09.30
Åkarmöte
Sker uppe i tävlingsområdet nedanför facet (fjällsidan) när alla tävlande är på plats. Efter åkarmötet kommer alla tävlande att få tolka upp för att reka facet en gång genom en stickbesiktning. När alla tävlande har rekat en gång kommer tävlingen att starta.
11.00
Tävlingstart
Det kommer att vara en mixad start från de olika klasserna. Samtliga tävlande bedöms av domare.

Under Tävlingen
Det kommer finnas försäljning av mat och dryck från utegrillen ”Burgare” och det finns även vegetariskt alternativ. Vissa av våra partners kommer att finnas på plats i området för att visa olika produkter. En Dj kommer tillsammans med speakern hålla stämningen på topp.

Efter Tävlingen
När tävlingen är slut börjar transport ner till byn igen. Samtliga personer som varit i området börjar glida ner mot byn och det kommer att finnas bandvagnar och skotrar att tolka efter längs vägen (det går att åka nästan ända ner till sjön) där det kommer finnas tolkningsmöjligheter över sjön.

15.30
Afterski, Prisutdelning och Middag på Lofsdalens Fjällhotell
Afterski och prisutdelning på Lofsdalens Fjällhotell. Här kommer också middagen serveras. Alla tävlande bjuds på en smarrig middag med efterrätt. Övriga gäster som varit med men inte tävlat kan boka Fjällhotellets Freeride-middag. Boka helst bord, så ni vet att ni får plats.

Fjällhotellets Freeride-middag:
Hotellets episka schnitzel, dessert och en iskall öl för 375 kr

Boka FREERIDE-middag här: restaurang@lofsdalensfjallhotell.se
*Ange antal vuxna och antal barn (som inte är med och tävlar) i bokningen.
Notera eventuell allergi/veg i bokningen.

Pingisturnering
Efter middagen blir det rundpingisturnering för alla tävlande, syskon, föräldrar och vänner. Kvällen avslutas sedan med häng på hotellet med alla nya och gamla vänner.

Skitouring

Det kommer finnas möjlighet att gå på topptur upp till tävlingsområdet med en riktig local, Emma Edejern. Emma hittar på bergen runt Lofsdalen som i sin egen ficka. Hon kommer guida er som vill gå på topptur upp till tävlingen. Under turen upp kommer ni uppleva magisk fjällnatur och fantastiska vyer. Tid och plats kommer närmare eventet, men skicka gärna till Emma om du är intresserad.
Skicka ett DM till Emma på hennes Instagram: @edejern

Väl mött!
Gänget i Lofsdalen Freeriders