Tävlingsinformation
Lofsdalen Freeriders
Championship 2024

Är en friåkningstävling med formatet Big Mountain. För vem? För alla! Är du kille eller tjej i åldern 7–16 år och åker bräda eller skidor. Klarar du att åka i alla pister och gillar att åka i skogen eller utanför pisten, så är detta tävlingen för dig!

Snabbfakta

Format: Big Mountain
När: 6 April 2024
Plats: Sömlinghågna, Lofsdalen
För: Killar och tjejer, 7-16 år
Pris: 700:- /deltagare
(I priset ingår: Anmälningsavgift, transporter till tävlingsområdet (T/R),
prisutdelning samt bankett)

Hur går tävlingen till?

Det handlar om att på ett så kreativt och kontrollerat sätt ta sig ner för en bergssida. Det kommer att finnas minst 3 st olika starter som är åldersanpassade:
Grön 7-9 år
Röd 10-13 år
Svart 14-16 år

Man får starta lägre ner men inte högre upp än den start man fått tilldelad. Kan variera beroende på snötillgång. Åkarna kommer att få reka facet 1 gång (stickbesiktning) och sedan få tolka upp till start, kan variera beroende på snötillgång hur långt vi kan köra upp de tävlande.

Åkarna bedöms av 3 st snowboarddomare och 3-4 st skiddomare efter följande bedömningskriterier:
• Linjeval
• Kontroll
• Flyt
• Hopp
• Teknik

OBS! Krav på hjälm, ryggskydd och tranciever.

Viktiga hållpunkter!

08:15 Registrering vid Karins Sportbod (Vårdnadshavare behöver skriva på registreringen, obligatoriskt)
09:00 Avresa från Karins Sportbod för tävlande och en anhörig (vid behov).
10:00 Avresa publik och övriga anhöriga.

Alla deltagare kommer att tolkas upp till tävlingsområdet med bandvagnar och skotrar, det finns såklart möjlighet för anhöriga och publik att också tolkas upp.

På tävlingsområdet kommer det finnas:
DJ, Speaker, säkerhetspersonal, funktionärer och försäljning av enklare mat och dryck, typ burgare och snacks.

När tävlingen är avslutad

Anordnas det med hemtransporter från tävlingsområdet. Det kommer också att vara möjligt att själv skida ner till sjön där skotrar väntar för att tolka över sjön till byn igen.

Afterskin sker på Lofsdalens fjällhotell vid fjällanläggningen. Där kommer även prisutdelningen ske samt efterföljande bankett för alla deltagare.

(Det kommer att finnas möjlighet för anhöriga att ta del av bankett-menyn alternativt ta en bit mat i Hotellets restaurang.)

Ansvar och Regler

Skidåkning utanför pisten betraktas som en sport med hög risk och kräver noggrannhet för att minska risken för olyckor. Skidåkning i tävlingsområdet är endast tillåten för deltagare och efter att deltagaren har erhållit nödvändig information och fått godkännande från tävlingsarrangören. Deltagande i Lofsdalen Freeriders Championship sker på deltagarens och målsmans egen risk och ansvar. Även om Lofsdalen Freeriders Championship vidtar åtgärder för att förebygga olyckor och eventuella skador, fråntar sig arrangören allt ansvar för eventuella skador som kan inträffa under tävlingen. Vi rekommenderar att man ser över sina egna försäkringar.

Fotografering och Filminspelning
Under tävlingsdagen kommer vi att fotografera och videofilma evenemanget. Vänligen informera oss om du inte önskar att förekomma på bilder. Bildmaterialet kan komma att användas i Lofsdalen Freeriders Championships eget marknadsföringsmaterial som exempelvis hemsida, sociala medier eller i andra mediekanaler.

Respekt för Natur och Miljö
Vi värdesätter en god relation med markägaren som generöst tillhandahållit sin mark för att möjliggöra detta evenemang. Vi uppmanar alla att visa respekt för naturen och miljön.